Gesprek samen met een lokale ondernemer over lokale marketing.
Ga terug naar het Cases overzicht.

ANWB Verzekeringen & Communiq

Op weg met Local Store Marketing

Sinds 2016 nemen we de Local Store Marketing rondom fietsverzekeringen voor onze rekening. Zo kan ANWB Verzekeringen doen wat ze het best doet: ons op weg houden.

Pitch perfect

Eind 2015 komt Communiq in aanraking met ANWB Verzekeringen. De organisatie wil haar fietsverzekeringen bij retailers en klanten onder de aandacht brengen. We bedenken een concept en mogen, net als twee andere bureaus, ons idee pitchen. Het meest belangrijk vinden wij dat zowel de ondernemer als de klant betrokken en positief is. Om dit te bewerkstelligen stellen we voor een slimme tool te gebruiken waarmee men het heft in eigen handen kan nemen. 1.500 ondernemers met een fietsenwinkel, kunnen via ons gepersonaliseerd promotiemateriaal voor de verzekering maken. We koppen de opdracht in!

Facts & Figures

1.500 telefoontjes volgen. Iedere winkelier staan wij op eigen initiatief te woord. 1.000 verschillende POS-pakketten worden verzonden. In iedere fietsenwinkel wordt ANWB’s verzekering belicht. Uitspraken in 40 Nederlandse dialecten passeren de revue. Iedere Nederlander voelt zich aangesproken. Een flink aantal extra fietsverzekeringen wordt afgesloten. Iedere verzekerde fiets wordt bij diefstal én pech vergoed.

40 Nederlandse dialecten
1000 verschillende POS-pakketten worden verzonden
Voorbeeld gepersonaliseerde poster uit lokale marketing campagne. POS-materiaal voor de
Zwolse winkelier

“Door het POS-materiaal te personaliseren onderscheidt ANWB zich in onze winkel van de andere partijen”

Jerry, ondernemer Salland 2-Wielers in Dalfsen

The story continues

And the story continues. De samenwerking met ANWB Verzekeringen is goed op weg. Via ons Local Store Marketing platform kunnen winkeliers hun eigen promotiemateriaal maken en inspiratie opdoen. Een van die retailers is Jerry, eigenaar van fietsenwinkel ‘Salland 2-Wielers’ in Dalfsen: “Door het POS-materiaal te personaliseren onderscheidt ANWB zich in onze winkel van de andere partijen. We krijgen leuke reacties van klanten die bekende plekken uit de buurt herkennen op onze uitingen.”

De verbindende factor

Terwijl winkeliers zelfstandig met het Local Store Marketing platform werken, storten wij ons op ondersteuning van het hoofdkantoor. Wij zijn de verbindende factor, de schakel. Eén keer in de maand bezoeken we met het team onze ANWB-collega’s op het hoofdkantoor in Hoogeveen. Gewoon, om te sparren.

Sta je zelf voor een
vergelijkbare uitdaging?

Ontdek jouw kansen

Samen sterk staan

Sparren met specialisten, dat is wat wij doen. Voor ANWB Verzekeringen hebben we marktonderzoek gedaan, verzorgen we de vormgeving en verrichten we zowel backend als frontend development. Samen staan we sterk(er). Nicole Bredewold, marketing communicatiespecialist bij ANWB: “De mensen van Communiq weten waar ze het over hebben!”

1500 ondernemers krijgen
telefonisch hulp en
ondersteuning
Sfeerbeelden verschillende campagne materialen ANWB casus.
Voorbeeld scherm uit het communicatieplatform.

Het Local Store Marketing Platform van ANWB Verzekeringen

Wat we doen voor ANWB Verzekeringen

Software ontwikkeling, local store marketing,
accountbeheer, POS producties, corporate marketing, creatie

Onze expertisegebieden