Creatieve video opdracht voor de Ray Kroc Awards

Een samenwerking tussen franchisenemer Reinier Hiddink en Communiq

Afgelopen jaar nam Reinier Hiddink contact met ons op. Hij wilde één van zijn restaurantmanagers, Youssef El Mansouri, voordragen voor de Ray Kroc Awards en wilde dit op een leuke en creatieve manier vormgeven. Een ontzettend leuke uitdaging die perfect in ons straatje past.  

Ons team was meteen enthousiast over de opdracht. We vormden een projectgroep van specialisten, met elk hun eigen expertise, om zo de uitdaging vanuit elke hoek te benaderen en gingen aan de slag. 

Stap 1: Briefing

De eerste stap in ons proces is altijd een gedetailleerde briefing. Reinier had ons al van tevoren alle benodigde informatie doorgestuurd, waardoor we snel aan de slag konden. We stemden de ins-en-outs van de video af, zoals het doel, de in te zetten middelen en de voorwaarden van de nominatie.  

Stap 2: Brainstorm & script

Met de briefing als basis begonnen we aan het creatieve denkproces. Lisa, Marcel en Boy van ons team werkten gezamenlijk aan het project. We schreven een videoscript en inventariseerden welke middelen, mensen en locaties we nodig hadden. Deze onderdelen bundelden we tot een gedetailleerd plan en stemden dit af met Reinier. Zo ontstond er een definitief plan waarmee Reinier zijn team kon voorbereiden. Op naar de draaidag! 

Stap 3: Opnamedag

Op dinsdag 16 mei vond de opnamedag plaats. Ons team reisde af naar McDonald’s Meppel, een thuiswedstrijd aangezien het restaurant op nog geen 25 km van ons kantoor staat. Bij aankomst pakten we alle videomaterialen uit en deden een laatste locatie en script doorloop.testimonials van collega’s en diverse shots op de werkvloer. Het was erg leuk om te zien hoe het hele team enthousiast meewerkten om Youssef zo goed mogelijk te presenteren.  

Stap 4: Montage & resultaat

Terug op kantoor begon de nabewerking. We bekeken alle geschoten beelden, filterden ze en knipten en plakten stukken uit elkaar. Vervolgens voegden we animaties toe zoals naam- en titelbalken, een eindshot met logo en actiebuttons. Na grondige review- en correctierondes door het projectteam en Reinier, bereikten we een perfect eindresultaat. 

Het Resultaat
Het was een race tegen de klok met een krappe planning maar door de flexibele en enthousiaste samenwerking haalden we samen de deadline.De video werd een creatieve en inspirerende voordracht voor de Ray Kroc Awards. Het bestond uit een indrukwekkend droneshot van het restaurant, een introductie door Youssef, testimonials van collega’s en diverse werkvloershots. 

De video geeft een authentiek beeld van de sfeer en toewijding van het team, iets wat alleen kan als een team zo hecht en nauw samenwerkt als in de organisatie van Reinier. Het resultaat kan dan ook uitstekend gebruikt worden voor wervingsdoeleinden. 

Onze samenwerking met Reinier Hiddink voor de Ray Kroc Awards-nominatie van Youssef El Mansouri is een mooi voorbeeld van hoe een goed afgestemd creatief proces tot een succesvol resultaat kan leiden. Door nauw samen te werken en gebruik te maken van onze expertise in marketing, videoproductie en animatie, hebben we een video gecreëerd die niet alleen voldoet aan de nominatievoorwaarden maar ook de betrokkenheid en professionaliteit van het team van McDonald’s Meppel laat zien. We zijn trots op het resultaat en kijken uit naar nog meer van deze toffe projecten.  

 Wil jij ook een video van jouw restaurant? Wij denken graag met je mee! 

Openingstijden feestdagen