Het werven van medewerkers gaat altijd door. Zeker bij grote franchise-organisaties als McDonald’s. Zij zijn recent gestart met een aansprekende nieuwe wervingscampagne waarbij de eigen crew de hoofdrol heeft. Hoe pas je deze corporate campagne lokaal toe?

In de awareness wervingscampagne ‘Crew over de leukste crew’ van McDonald’s vertelt de crew over hoe het is om te werken bij McDonald’s. Mooie verhalen over vriendschappen die ontstaan op de werkvloer en hoe zij steun hebben aan elkaar. Naast een grote corporate campagne mag Communiq als een van de enige certified partners van McDonald’s de lokale doorvertaling maken voor alle restaurants. Hoe activeren wij hen om ook actief met de campagne aan de slag te gaan en met welke materialen?

Jarenlange ervaring

De basis van een lokale campagne is natuurlijk altijd de corporate huisstijl + campagne. Zeker bij McDonald’s zijn er strenge richtlijnen waar we ons aan moeten en willen houden. Je wilt natuurlijk zo goed mogelijk profiteren van de kracht van herhaling en de herkenbaarheid van het merk. De vraag die wij beantwoorden is: hoe kunnen we de campagne zo inzetten, dat het voor alle lokale restaurants relevant, snel toepasbaar en te personaliseren is? Op basis van jarenlange ervaring kunnen we hier snel mee aan de slag. We weten welke middelen altijd goed werken, waar de behoefte ligt, welke middelen en formaten er bij de restaurants aanwezig zijn. Uiteraard blijven we hierbij altijd kritisch en scherp en kijken we ook naar nieuwe mogelijkheden.

Lokale activatie

Na goedkeuring van McDonald’s op alle materialen, is het tijd voor de lokale activatie.
We brengen de ontwikkelde middelen onder de aandacht door een nieuwsbrief en het landelijke franchise platform die wij ontwikkeld hebben. Hierdoor zijn de LSM-managers, franchisenemers en/of medewerkers op de hoogte van de nieuwe wervingscampagne én bovendien kunnen ze gemakkelijk een keuze maken uit de middelen en bestellen.

Tijdens de activatie is een belangrijk onderdeel de toelichting van de campagne. Franchisenemers moeten snappen waarom bepaalde keuzes gemaakt zijn binnen de campagne. Alleen hierdoor krijg je draagkracht en zorg je ervoor dat ook zij de campagne op de juiste manier omarmen en uitdragen. Mede doordat wij elke dag contact hebben met de franchisenemers weten we wat er speelt en kunnen we hier ook goed op inspelen. Dit zorgt ervoor dat we het hoofdkantoor op een gerichte manier kunnen ondersteunen bij het uitdragen van de campagne.

Advies op maat

De behoeftes in lokale wervingsactiviteiten kunnen enorm verschillen. Bij het ene restaurant stromen de sollicitaties binnen en bij het andere restaurant wordt gestreden voor het aantrekken van een nieuw persoon. Als Local Store Marketing bureau staan wij klaar om hierin te adviseren. Dit doen we vooraf bij het uitdenken van de campagne, maar ook op aanvraag wanneer er specifieke wensen/doelen zijn. Wij zijn een essentiële schakel voor het tot leven brengen van de campagne in lokale middelen en het bewaken van de filosofie ervan. Het hoofdkantoor kan vertrouwen op de juiste activatie en de restaurants worden geholpen met effectieve inzet passend bij de lokale wensen.


Ook op zoek naar een goede (lokale) wervingspartner?

Voor diverse franchise organisaties ondersteunen we bij de werving van nieuw personeel, maar ook bij de werving van nieuwe franchisenemers. Kun je hier wel wat hulp bij gebruiken? We horen graag van je!

NEEM CONTACT OP

Geschreven door Tim
Accountmanager

Neem persoonlijk contact met mij op!