Franchisegevers doen hun best om transparant te zijn in hun marketinguitgaven en -resultaten, maar hierin zijn online marketingactiviteiten vaak onzichtbaar voor franchisenemers. Dit terwijl ze – juist in deze tijd – ongelofelijk veel bijdragen. Hierdoor kan het gevoel ontstaan dat er te weinig aan marketing wordt gedaan door de formule. Andersom wil de franchisenemer lokaal ook zijn steentje bijdragen, maar waar ligt de prioriteit? Begin ik met online of offline en wat moet ik dan precies oppakken?

Om de lokale ondernemer meer grip te geven op het marketinglandschap, hebben we een checklist opgesteld. Deze geeft een goed beeld bij alle (online) activiteiten die belangrijk zijn voor het succes van je lokale vestiging.

Download direct!
Van de basis op orde tot de kers op de taart

Er zijn zowel online als offline hygiënefactoren die goed geregeld moeten zijn, wil de klant je vinden, je bezoeken en bij je kopen. Van het logo op je pand tot een Google My Business (GMB) registratie met openingstijden. De kers op de taart is bijvoorbeeld dat je zoveel mogelijk reviews verzameld in GMB zodat je beter vindbaar bent. Ook zichtbaar zijn op social kanalen zoals Facebook en Instagram is cruciaal om te verbinden met je doelgroep en hen te verleiden met jouw aanbod.

Stel prioriteiten en maak het behapbaar

Probeer niet alles uit de checklist in een keer op te pakken. Ons advies is om de checklist langs te lopen en af te vinken wat je al wel doet of wordt gedaan door het hoofdkantoor. De overgebleven punten kun je dan prioriteren (bijvoorbeeld samen met het hoofdkantoor of met ons). Pak vervolgens 1 verbeterpunt per week op. Zo maak je de werkzaamheden behapbaar en verklein je de bekende drempel om te beginnen.

Ik weet niet hoe ik moet starten met een actiepunt uit de checklist

Omdat je nu heel concreet 1 actiepunt oppakt, is het ook makkelijker om hulp in te schakelen over dit specifieke onderwerp. Een aantal opties die je hebt:

  1. Bekijk een instructievideo op Youtube.
  2. Vraag het de marketingspecialist op het hoofdkantoor.
  3. Vraag het Communiq.

Ga je met ons de uitdaging aan?

Hopelijk heb je door de checklist meer inzicht en grip gekregen op de marketingactiviteiten die zorgen voor het succes van jouw vestiging. En ben je hiernaast geïnspireerd welke stappen je nu zelf kunt nemen om beter te presteren en hierdoor ook nog eens bijdraagt aan het totale succes van de formule. Het geheel is namelijk meer dan de som der delen!

NEEM CONTACT OP

Geschreven door Jolanda Nijeboer
Accountmanager

Neem persoonlijk contact met mij op!